Råsnygg branding för Taberg Eyewear

Bolt har haft den stora glädjen att få följa processen från idé till realisering av ett nytt varumärke inom optikbranschen.

Nu finns Taberg Eyewears premiärkollektion ute i butikerna. Bolt står bakom allt som rör kommunikation – från koncept, form och design till copy, animation och fotografering. I arbetsprocessen var det vår målsättning att skapa en ikonisk och hållbar identitet för varumärket. Vi har också strävat efter att gestalta Taberg Eyewears kärnvärden – svensk design, nygenomtänkt och hållbart – och matcha företagets ambitioner i utformningen.

Logotypen och typografin speglar, i sin rena enkelhet, Taberg Eyewears värdegrund. ”T” symbolen är utformad som en höjdkurva på en karta och används både i tre- och endimensionella utföranden. Bakgrunden är att Taberg Eyewear har sin designstudio i en gammal lagerlokal i bruksorten Taberg, precis vid foten av en gigantisk malmkropp som inlandsisen lämnade efter sig. Färgspråket i produkterna hämtas från naturen utanför studiofönstret – från den mörka malmen, sällsynt växtliv och rikt djurliv. Därför kändes det naturligt att detta även speglades i Taberg Eyewears bildmanér.

Om Taberg Eyewear

Taberg Eyewear är ett svenskt glasögonvarumärke. Formgivningen kombinerar inspiration från naturens okonstlade råhet med rena linjer och vackra färger i ledordet ”råsnyggt”. Det som skiljer Taberg Eyewear från andra aktörer är primärt den kompromisslösa inställningen till detaljerna i formgivningen, funktionen, materialvalen och prissättningen.

Behöver du en ikonisk och stark identitet?

Bolt kan hjälpa dig att skapa de avgörande elementen i ditt varumärke genom koncept, form, design, teknik och en mängd andra roliga saker.

Fyll i din e-post nedan, så hör vi av oss och berättar mer om vad Bolt kan göra för dig!