Bolt har eliminerat 20 ton koldioxid från världen.

Bolt har köpt och slängt utsläppsrätter motsvarande 20 000 kg koldioxid. Utsläppsrätterna gick rakt ner i en mental papperskorg. Man kan se det som en julklapp till oss själva, våra kunder och alla våra medmänniskor. Men också som ett långfinger till världens värsta miljöbovar. De ska inte få möjligheten att sabba vår gemensamma värld och komma undan med det. En utsläppsrätt är 1000 kg CO2. När man källsorterar under ett år bidrar man till att mängden CO2 som släpps ut minskar med 40-70 kg. För att komma upp till 20 000 kg koldioxid skulle du som individ behöva källsortera i någonstans mellan 285 till 500 år. Det är förstås coolt och bra att källsortera, men det är inte särskilt effektivt om du bara ser till ditt koldioxidavtryck. Den mängd koldioxid vi har tagit bort från marknaden motsvarar återvinning av 67 ton glas, 100 ton gipsskivor, 13 ton metall, 34 ton tidningar, 40 ton plast eller 20 ton trä. Take your pick! 20 000 kg motsvarar också 19 230 mil bilkörning, sett till utsläppen av koldioxid.

Kompensera för miljöfarlig produktion
I en perfekt värld skulle alla prylar i världen tillverkas på ett miljövänligt sätt utan att industrier medvetet spyr ut skit i atmosfären. Det finns ett ljus i smoggen i form av klimatpositivitet. Genom att köpa och slänga utsläppsrätter kan du kompensera för bovarnas miljöfarliga produktion och samtidigt bidra till att utsläppsrätter blir en bristvara för de allra värsta skurkarna. Priset för utsläppsrätter kan till och med gå upp om vi hjälps åt. Det är ett enkelt sätt att göra skillnad. Vi ger bort klimatpositivitet till alla våra kunder som julklapp. Du kan ge bort samma häftiga sak under årets alla dagar – till dig själv eller någon du känner.

Bolts utsläppsrätter är köpta från EU ETS (The EU Emissions Trading System) och UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) genom den norska miljöhjälten Chooose.

Läs mer om klimatpositivitet

Vill du veta mer?Kontakta klimatpositiva Ola för mer information:
036-16 24 55
ola.samuelsson@bolt.se

Du kan också fylla i din e-post nedan så hör vi av oss inom kort. Peace, love and understanding!